nedelja, 9. december 2012

Miklavžev sejem

Sobotno jutro v naši skupini se je začelo že ob sedmih zjutraj. Ob vonju jutranje kave in čaja, glasnemu smehu in tihemu pričakovanju, smo se lotili dela. Ena skupina je zamesila dve veliki posode mase za palačinke, pripravila slastne namaze in ves potrebno za peko na stojnici. Druga skupina pa je pridno nosila v avto polne škatle izdelkov. Tudi zadnji dan smo se razveselili poštarja, ki nam je prinesel še nekaj paketkov prijazanih slovenskih ustvarjalcev, ki so nam podarili svoje izdelke.
Mestni trg je oživel že navsezgodaj. Prvi obiskovalci so postali pri naši stojnici že v času priprav in nam obljubili, da se na poti nazaj sigurno še enkrat oglasijo.
Delo je teklo kot namazano. Prav vsak od nas je prispeval pomemben del k temu, da je bil to dan nabit s pozitivno energijo, občutkom povezanosti in pripadnosti. Iz vseh strani so deževale pohvale, bili smo najbolj oblegana stojnica in veliko se jih je ustavilo prav zato, da preveri kaj se dogaja pri nas. Mimoidoči nismo mogli skriti navdušenja, da je tako majhna skupina ljudi lahko pripravila nekaj tako velikega. Vse te lepe besede so se nas dotaknile in nas v sobotnem dopoldnevu, ko je zadišalo po zimi in so se temperature približale ledišču, pogrele. Lepšega skoka v čarobni december si nismo mogli zamisliti niti v sanjah!




Ni komentarjev:

Objavite komentar