ponedeljek, 28. maj 2012

Male sive celice

Ali drži, da je les hruške še posebej mehak? Je James Cook res bivši član legendarne skupine Rolling Stones? V kateri tovarni avtomobilov izdelujejo modele z imeni Qubo in Sedici?
Na vsa ta vprašanja in še več njih smo odgovarjali prejšnji četrtek. Skupino smo razdelili na dva dela in se spopadli v vsem zelo dobro znanem kvizu, Male sive celice. Naloge so si sledile tako kot na televiziji in tudi pravila so bila čisto takšna. Celo abecedo smo odigrali. Spopadla sta se naša najmlajša člana skupine in izdi je bil res tesen. Edino kritiko je dobila vodja kviza, saj pri abecedi ni premogla toliko humorja, kot ga na televiziji premore Pavle Ravnohrib. Opozorjena sem bila, da bi pri vsaki izbiri črke morala najti kakšno duhovito pripombo v smislu: " O, to črko si pa verjetno izbral zato, ker se ime tvoje simpatije začne z njo!"
Izid na koncu ni bil pomemben, pomembno je bilo to, da smo se vsi nekaj novega naučili in hkrati preverili koliko znamo in smo splošno podučeni. Hkrati pa smo se naučili še sodelovanja in učenja poslušanja drug drugega ter zaupanja, ko nismo bili čisto prepričani kdo ve pravi odgovor.


Ko bomo v soboto zjutraj znova gledali kviz na televiziji, nam bo sigurno šlo še bolje kot do sedaj.

Ni komentarjev:

Objavite komentar