torek, 1. maj 2012

Ma smo se samo malo hecali

A vam zaupamo eno smešno zgodbico? Malce se navezuje na prejšnjo objavo in mislimo, da je pravi trenutek zanjo...
Pred kratkim smo v skupine dobili nove hladilne skrinje. Take malo manjše. Ko so jih dostavljalci pripeljali se jim je tako mudilo, da so jih samo odložili na hodniku. Tako je bila škatla primorana, da počaka na močne moške roke, ki jo bodo prenesli na mesto, kjer bo vsebina škatle opravljala svojo funkcijo.
Ko so počasi otroci začeli kapljati iz šole jih je seveda škatla sredi hodnika blazno zanimala in jim bila hkrati v napoto. Nič čudnega, da se je enemu izmed dečkov posvetila ena nagajiva ideja. Škatlo je odvlekel v sobo našega največjega muzičarja in prišel do vzgojiteljice s prošnjo naj na list papirja napiše sporočilo, da je v škatli presenečenje namenjenemu izključno njemu. Ker se nam je ideja v hipu zdela simpatična in ker hec mora biti, smo se potrudili še bolj. Na računalniku smo izdelali deklaracijo, nanjo smo zapisali, da je v škatli "mini drum set", informacije podkrepili še s sliko in vse skupaj prelepili čez dejansko nalepko na škatli, ki je v sebi skrivala hladilno skrinjo.
Dogovorili smo se, da se ob prihodu ključne osebe iz šole vedemo kar se da običajno in počakamo, da v sobi sam odkrije presenečenje. Uskladili smo zgodbo kdo mu darilo podarja in iz kakšnega razloga.
Kot naročeno je tistega dne iz šole prišel zadnji. Ko je pozvonilo pri vratih so vsi hiteli odpirat. Seveda je bil malce zbegan, saj takega sprejema ne doživi vsak dan. Vseeno je mirno, v počasnem slogu, celo s prošnjo, če gre za kratek čas lahko še ven, opravljal svojo vsakodnevno rutino ob prihodu iz šole. Vsi so postajali že prav nestrpni in s prefinjenim načinom ter prigovarjanjem so le dosegli, da je oddrsal v svojo sobo. In delegacija kakopak za njim. Ko je odprl vrata sobe in zagledal škatlo je obstal brez besed. Dobesedno. Šokiran nad dejstvom, da je ta škatla samo zanj, je kar stal sredi sobe in ponavljal vzklike navdušenja. Ostali so pokazali vse spretnosti kolektivnega laganja in ga še tako dodatno zbegali, da škatle sploh ni imel namena odpreti. Njemu je bilo dovolj že samo, da gleda njeno zunanjost. Malce nejeveren je ob informaciji, da mu paket pošilja ravnateljica komentiral, da potem je pa verjetno to ena izmed njenih običajnih for in bo v veliki škatli potem na dnu našel le kakšen komplet svinčnikov in zvezek. Vendar teža škatle je pričakala drugače. Drugi so morali v kuhinjo po nož, da je lahko preveril vsebino. In ko je v škatli zagledal skrinjo smo vsi ostali prasnili v dolgo pričakovani smeh. Tudi žrtev potega se je naši ideji od srca nasmejal in priznal,da smo ga pošteno potegnili za nos in nam priznal, da v vodimo 1 proti 0, a naj bomo pripravljeni, ker tovrstno maščevanje je sladko.....


Ni komentarjev:

Objavite komentar