sreda, 23. maj 2012

Zgodba o rdeči pesi

Naša gospodinja ima en zelo preprost trik za vse, ki so pri jedi malce bolj izbirčni. Prej ali slej še tak izbirčnež z veseljem preizkuša in ocenjuje njene nove jedi in na krožniku poje vso zelenjavo, ne glede na njeno barvo in včasih malce sumljivo obliko. Vsa poanta je v dobrem poobedku. Včasih celo samo sladoledu. Sploh ko temperature zunaj že lezejo proti tridesetim stopinjam.
Zadnjič smo se odločili, da k premagovanju samega sebe izzovemo vzgojiteljico, ki že iz otroških let ne mara rdeče pese. Postavili smo ji pogoj. Skledica rdeče pese prinese nagrado v obliki sladoleda. Sicer pa nič. Izziv je bil sprejet in na koncu tudi uspešno opravljen. Skledica je bila izpraznjena in zaslužena nagrada je sledila. Odločili smo se, da za pogum dobi cel lonček sladoleda. Ostali pa smo se zadovoljili s ... kornetkom. :)
Naš nasvet: Splača se jesti zdravo in raznoliko. Če se na začetku težko prepričaš, se motiviraj s kakšno dobroto, ki jo imaš res rad. Izkupiček je dvojen. Spoznaš, da je tudi zelenjava (ali pa karkoli drugega, kar sicer ne maraš) zelo dobra. Pa še nagradiš se!


Ni komentarjev:

Objavite komentar