torek, 1. maj 2012

Bazar v Rdeči Ostrigi

Projekt "S srcem v svet" v okviru celotnega zavoda traja že dobro leto. Kot je zapisano v zavihku na naši internetni strani, je namen projektne skupine organizacija raznovrstnih projektov, s katerimi lahko otroci in mladostniki stanovanjskih skupim VZ Kranj izražajo svoj ustvarjalni in športni potencial, kritičnost do aktualnih družbenih problemov in se vključujejo v lokalni ter širšo družbeno skupnost. Organiziramo lastne dogodke in se hkrati udeležujemo prireditev v organizaciji drugih. Na ta način želimo opozoriti nase in pokazati širši javnosti, da smo kot drugi mladi polni ustvarjalnega zanosa in pozitivne energije.

Že v začetku šolskega leta smo staknili glave. Bliskalo se je in ideje so deževale, na koncu pa smo sklenili. Letos bomo pripravili žur. Ker je naša tiha želja, da bi z zbranimi donacijami ob dogodkih, lahko mahnili v svet, natančneje v London, smo žur združili z dobrodelnim bazarjem. In kateri čas je primernejši za to, če ne prednovoletni, ko vsak od nas išče majhne pozornosti in darilca za svoje bližnje. In smo zavihali rokave. 
Najprej smo določili lokacijo. Kot odličen kraj za tovrstne dogodke se je še enkrat več izkazal mladinski center Rdeča Ostriga. Prijazna ekipa nas je sprejela odprtih rok in ustregla vsaki naši želji. Na tem mestu torej absolutno še enkrat HVALA za vse!
Razdelili smo vabila, razobesili plakate in vsem kar naprej ponavljali, da na našem dogodku ne sme manjkati.
Manjše razočaranje smo doživeli, ko smo k sodelovanju želeli povabiti kakšnega znanega slovenskega pevca. Navezali smo kontakte, a žal smo bili prepozni in premalo vztrajni tako, da smo ostali praznih rok. A nismo si pustili, da bi nam to vzelo elana. Ena, dva, tri in že smo imeli novo idejo. Ena od naših deklet že več let sodeluje v šolski impro ligi in njihova skupina je z veseljem izpeljala nastop in nas nasmejala s svojimi improvizacijami. Za glasbo je prav tako poskrbel eden od naših otrok. Izkazal se je kot pravi profesionalec, ogrel družbo, da so jo zasrbeli podplati in da smo skupaj tudi zaplesali. Sam pa tistega večera še dolgo v noč od vznemirjenja ni zatisnil očesa.... Biti glavni za mešalko so sanje vsakega pravega ljubitelja glasbe.


Vzporedno je celotno prireditev potekal bazar na katerem smo prodajali izdelke izpod rok naših otrok in mladostnikov. Vsaka skupina je prispevala edinstvene in unikatne izdelke, ki se lahko kosajo z izdelki največjih ustvarjalcev. Na tem mestu smo se k sodelovanju odločili povabiti tudi mlade, uveljavljene in malo manj uveljavljene, ustvarjalce iz cele Slovenije. Odziv je bil izjemen. Komaj smo dojemali, ko so začeli deževati pozitivni odzivi na našo prošnjo, če so pripravljeni v dobrodelne namene prispevati kakšnega od svojih izdelkov. Z njihovo pomočjo nam je uspelo zbrati toliko denarja, da smo konec večera presrečni zaključili, da so nam dobri možje prinesli najlepše možno darilo. Letalske vozovnice za London!
In naslednje leto dogodek definitivno ponovimo....če ne že prej! Žuramo pač radi :) In že danes ste vabljeni, da se nam pridružite. Dobro voljo je namreč potrebno deliti!



Ni komentarjev:

Objavite komentar