torek, 1. maj 2012

Prva pomoč

Raziskave kažejo, da ljudje zelo redko priskočijo na pomoč, če vidijo nekoga, ki bi nujno potreboval prvo pomoč. Ker mi ne bi radi predstavljali tega povprečja in ker se zavedamo, da tovrstno znanje ne samo koristi in pomaga, ampak celo rešuje življenja, smo z veliko žlico zajemali vse nove informacije, ki smo jih slišali na delavnici. Nikoli namreč ne veš kdaj bo komu blizu tebe potrebno priskočiti na pomoč.
Na obisk je prišla skupina reševalcev iz Kluba mladih Rdečega križa Kranj. V prvem delu so nam skozi predavanje predstavili osnovni namen same organizacije Rdeči križ ter osnove prve pomoči pri najbolj pogostih poškodbah in nesrečah. Poudarili so, da je znanje iz tega področja potrebno nenehno obnavljati in še vedno ne veš čisto vsega. A vsekakor je vedeti vsaj nekaj, neprimerljivo več kot ne vedeti ničesar.
V drugem delu so teorijo prenesli tudi v prakso. Tu so nas povabili zraven, da se preizkusimo tudi sami. Naučili so nas umetnega dihanja, pravilnega položaja nezavestnega, nekaj oblik kako povijemo rane. Skozi vprašanja so preverili naše znanje kako bi reagirali v določenih situacijah, nesrečah in nas podučili kako je pravilno. Skozi sproščeno odvodeno delavnico smo bili po koncu bogatejši za življenjsko pomembne veščine.

Ni komentarjev:

Objavite komentar