torek, 1. maj 2012

V hiši številka 73

"V hiši številka 203 se godi sto stvari.
 Ti pa mirno mimo greš in sploh ne veš,
da v hiši številka 203 se godi sto stvari."
                                   (Fran Milčinski - Ježek)

V Podlubniku. Desno, čisto na koncu ulice, stoji svetlo zelena hiša. Hiša številka 73. V njej se godi sto stvari. V njej živi sto zgodb. Zgodb vseh vrst. Zgodb otrok in mladostnikov, ki so začasni dom našli v topli in prijetni hiši številka 73. Vsak od njih in vsi skupaj spletamo našo skupno zgodbo. Zgodbo sestavljeno iz neštetih poglavij, sproščenih, navihanih, zaljubljenih pa tudi napetih, jeznih in žalostnih. Zgodbo, ki postane del vsakega posameznika, ki nekaj časa preživi z nami. Zgodbo, ki je lahko tako pomembna, da nekomu celo spremeni življenje. 

Veliko otrok in mladostnikov je že odšlo v svet, a so za vedno ostali del vseh nas, ki delamo z njimi. Ogromno smo dali drug drugemu, še več smo se naučili.  Skupaj smo delili veselje in žalost. Šli čez številne ovire, se spopadali z nemogočim in ustvarjali mogoče. Skupaj smo delali napake in se učili iz njih. S ponosom smo vedno spremljala njihove uspehe in se žalostili ob njihovih padcih. In za vsakega od njih si želimo le eno. Da bi v življenju našli pravo pot in naj se sliši še tako patetično, da bi bili srečni. Ne uspe vedno vsem. In nikoli ti ni vseeno. 

Odločili smo se, da je napočil čas, da svetu pokažemo, kaj se godi za stenami navzven čisto običajne stanovanjske hiše. Popeljali bi vas radi skozi poglavja naše zgodbe in vam pokazali kako zgleda naše življenja in kaj vse počnemo. Zdi se nam namreč škoda, da tega ne bi delili z drugimi, da vse vedno znova ostaja skrito ostalim...
Če bomo s tem mimogrede razbili še kakšen predsodek, ki se žal še vedno drži vzgojnih zavodov in prepričali koga, da tako ali drugače doda svoje poglavje v naši zgodbi, bo naš namen več kot presežen.
Na nadaljnje druženje torej! 

Zapisala:Katja

Ni komentarjev:

Objavite komentar