torek, 1. maj 2012

Inventura

Ko se nam počasi, nekje v daljavi že kaže cilj, v katerem nas kot glavna nagrada že čakajo poletne počitnice, počasi lahko pričnemo delati inventuro za nazaj. In letošnja je res neizmerno bogata.
Šolsko leto smo tradicionalno začeli z uvodnim vikendom, letos na Gorenjskem. Praznovali smo prvih deset let stanovanjske skupine. V okviru projekta "S srcem v svet" smo v Rdeči Ostrigi organizirali dobrodelni bazar. Praznovali smo tudi vse večje praznike, osebne rojstne dneve in uspehe. Se udeležili številnih pohodov. Se učili plavanja, smučanja, jahanja, drsanja,rolanja... Tekmovali na DP v veleslalomu. V letošnjem letu smo uvedli tako imenovana četrtkanja. Vsak četrtek v tednu smo imeli rezerviran za najrazličnejše dejavnosti - kuhanje, mladinske delavnice, ogled filma, družabne igre, .... Vmes smo veliko športali. Nekateri smo redno obiskovali še zunanje interesne dejavnosti. In šli smo v kino, na biljard, v mesto kar tako... Na obisk sta redno prihajala dva študenta, ki sta v Sloveniji na izmenjavi, eden iz Španije in druga iz Litve. Z njuno pomočjo smo spoznavali nove kulture in pilili našo angleščino. Pa prostovoljci iz gimnazije, društva upokojencev, študentke, ki so bile pri nas na praksi in tudi tiste, ki niso bile več, pa so nas še vedno prihajale obiskovat in nam pomagat ter se družiti z nami.
In leta še zdaleč nismo zaključili. Za maj in junij imamo še kup načrtov. Največji je prav gotovo obisk Londona. Pa čisto na koncu še tabor na morju. Vmes pa še kakšen, za ta letni čas obvezen, piknik.
Nam ne verjamete? Ostanite z nami... zaupali vam bomo stvari za nazaj in tudi za naprej. Vmes bomo pa še malo pogledali v knjige. Ker tudi za to je zdaj napočil ključni letni čas... ;)

zapisala: Katja

Ni komentarjev:

Objavite komentar