torek, 19. junij 2012

Še malo o Londonu

Zelo kmalu se je med vsemi nami razvilo prav posebno navdušenje nad potovanjem z Undergroundom. Vsakokratno proučevanje linij na zemljevidih, iskanje pravih vlakov, ki nas bodo pripeljali na željeni cilj, je postala svojevsrtna zabava iz katere smo se ogromno naučili. Prav tako je podezmna železnica pravi konglomerat različnih kultur, subkultur, dogajanj, drugačnosti,... Imel si priložnost začutiti utrip njihovega vsakdana. Večkrat smo se zalotili, da samo nemo opazujemo dogajanje okoli sebe.  


Še en kraj je bil, kamor smo se vrnili večkrat. Covent garden. Že sama pot preko Piccadilly streeta nas je zelo hitro posrkala vase. Ulična umetnost in živahnost sta nas popolnoma navdušili. Kipi, ki stojijo nepremečno in pri marsikatrem se moraš od blizu prepričati, če res ni pravi. Umetniki s svojimi komično akrobatskimi predstavami pa si praktično sledijo eden drugemu in v svoje predstave vključujejo nič hudega sluteče mimoidoče in zganjajo norčije, ob katerih smo se večkrat do solz nasmejali tudi sami.



Tudi Londom ima svoje predele, ki jih je nujno treba obiskati, bodisi se sprehoditi skozi China town ali preprosto malce poležati na mehki angleški travi v katerem izmed njihovih premnogih parkov, se sprehoditi zvečer ob Themsi ali se prebijati v gneči po Oxford streetu, občudovati lepo urejene soseske malce ven iz strogega centra ali pa stare dele, kjer stojijo hiše kot jih danes pogosto vidimo na starih angleških razglednicah. Prav vse ima svoj čar in mešanica vsega tega dela London tako prijetno posebnega, da si kaj kmalu obljubiš, da se vsekakor vrneš, če bo le še kakšna priložnost.


Za konec pa še na hitro o kulinariki. Kljub vsem načrtom se nam je fish and chips na koncu izmuznil. Smo pa generacija, ki se je v hipu navdušila nad Pizza hut, najbolj navdušeni pa smo bili nad ponudbo jedi iz celega sveta, ki so jih na stojnicah prodajali v Camdnu. Toplo priporočamo! Poceni in njami! Za posladek pa en sladoled!










Ni komentarjev:

Objavite komentar